Saturday, August 16, 2014

En iyi Tableau İş Zekası kitabı

İş Zekası platformlarının en son süper starı Tableau. Sürükle-bırak gibi basit bir mekanizma ile harika iş zekası uygulamaları yapabileceğiniz bu şahane platform, 2013 yılında girdiği iş zekası platformu liderleri klasmanında 2014 yılında hemen bir numaraya yükseldi (bakınız En iyi iş zekası uygulamaları 2014 listesi).

Piyasada şu ana kadar, bizim bildiğimiz kadarı ile, Türkçe bir Tableau kitabı yok. Ama ingilizce bir sürü kitap var ve hangisini seçmeniz gerektiğini bilmiyorsanız size Dan Murray'in Tableau Your Data!: Fast and Easy Visual Analysis with Tableau Software adlı kitabını tavsiye edeceğiz. Çalıştığım firma ile Tableau partneri olduğumuzda, Tableau'nun ana ofisinden kitap tavsiyesi istemiş ve bu kitabın ismini almıştık. Biz kitaptan oldukça memnun kaldık ve methini de başka yerlerden çok duyduk.

Kitap hem Tableau iş zekası platformunun tam bir profilini çiziyor hem de pratik örnekler, en iyi yöntemler ve ipuçları ile Tableau bilginizi geliştiriyor. Tableau Desktop Professional uygulaması sadece 2,000 USD gibi bir fiyata elde edilebileceği için bir şirket çalışanının eğer iş zekası konusunda ciddi ise bu uygulama ve kitap ile kendi uygulamalarını geliştirmesi çok kolay ve hesaplı.

Tableau Your Data!
Tableau'nun kullanıcı dostu arayüzü her ne kadar online rehberlerden edindiğiniz bilgilerle yararlı uygulamalar yapabilmenizi sağlasa da bu kitap bu görece basit arayüz ve mekanizmalarının ötesine geçip spesifik iş zekası hedeflerini en iyi şekilde gerçekleştirebileceğiniz veri görselleme pratiklerinin en iyilerini sunuyor. Çok az  bilinen ve Tableau uygulamalarına sınıf atlatan özelliklerin de anlatıldığı kitap gerçekten kapsamlı bir Tableau rehberi.

Kitap aynı zamanda Tableau uygulamasının şirket geneline nasıl yayılabileceğini ve Tableau'nun şu an kullanmakta olma ihtimaliniz olan SAP BO, Cognos, Hyperion ve Microstrategy gibi klasik uygulamalarından neden farklı ve üstün olduğunu da anlatıyor.

No comments:

Post a Comment